Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 1,9% για το πετρέλαιο στα 62,95 δολάρια

Με αρκετές εναλλαγές προσήμου κύλησε η συνεδρίαση για το energy complex, με την αγορά να επιχειρεί να ισορροπήσει και τους traders να προσπαθούν να αποτιμήσουν τα τεκταινόμενα στο meeting του OPEC την περασμένη Παρασκευή.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Με αρκετές εναλλαγές προσήμου κύλησε η εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος για τα συμβόλαια που συνθέτουν το energy complex και διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της αγοράς της Νέας Υόρκης, με την αγορά να επιχειρεί να ισορροπήσει και τους traders να προσπαθούν να αποτιμήσουν τα τεκταινόμενα στο meeting του OPEC που έλαβε χώρα την Παρασκευή.

Το πέρας του floor trading στις 20:30 ώρα Ελλάδος (λόγω αλλαγής της ώρας σε χειμερινή) βρήκε τη σειρά του αργού πετρελαίου (WTI Crude) παράδοσης Δεκεμβρίου να διαπραγματεύεται στα $62.95 το βαρέλι, με πτώση της τάξεως του 1.9%, έχοντας ωστόσο δοκιμάσει μία ώρα νωρίτερα την περιοχή άνω των $65 (υψηλό ημέρας στα $65.77).

Αντίστοιχη από πλευράς ενδοσυνεδριακών διακυμάνσεων ήταν η εικόνα και για τα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης -σειρά Νοεμβρίου- να υποχωρεί κατά 2%, στα $190.8 cents/γαλόνι και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline παράδοσης Νοεμβρίου) να υπεραποδίδουν συγκριτικά με το υπόλοιπο complex και να διαπραγματεύονται την ίδια ώρα στα $147.25 cents/γαλόνι, με απώλειες 0.37%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, οι πρωινές απώλειες για το χρυσό εκμηδενίστηκαν και τα συμβόλαια έκλεισαν με θετικό πρόσημο στο Comex, παρά τη συνεχιζόμενη ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος στη διεθνή αγορά συναλλάγματος. Συγκεκριμένα, η σειρά του Δεκ.’08 διαμορφώθηκε στο κλείσιμο του Comex στα $742.90 /ουγκιά, με κέρδη άνω των $12/oz, έχοντας δοκιμάσει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές το επίπεδο των 707 δολαρίων.

e-mail address: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v