Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 67,5 δολάρια το πετρέλαιο με κέρδη 6%

Η τιμή του πετρελαίου έκλεισε στα $67,50/βαρέλι με ημερήσια κέρδη 6%. Στα πολύτιμα μέταλλα κέρδη 12% σημείωσε ο χαλκός του οποίου η τιμή διαμορφώθηκε στα 208 δολάρια ανά λίμπρα. 

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, ελέω της έντονης εξασθένησης του δολαρίου και της εντονότατα ανοδικής αντίδρασης των χρηματιστηρίων ανά την υφήλιο.

Πιο συγκεκριμένα, το ενεργειακό μπλόκ αποκόμισε σημαντικότατα κέρδη έπειτα και την ανακοίνωση από το DOE ότι τα αποθέματα αργού παρουσίασαν μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση (+493χιλ/βαρέλια αντί για 1,5εκατ./βαρέλια).

Η σειρά Δεκ.’08 για το light crude oil έκλεισε την συνεδρίαση στα $67,50/βαρέλι, με κέρδη 6%, ενώ η σειρά Δεκ.’08 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $202,51cents/γαλόνι με κέρδη +5%, παρά την μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση αποθεμάτων για τα διυλισμένα προϊόντα (+2,35εκατ/βαρέλια αντί για 1,05εκατ./βαρέλια μέση εκτίμηση των αναλυτών).

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην εντυπωσιακή άνοδο των μετάλλων, με τον χαλκό να εντυπωσιάζει, κλείνοντας η σειρά Δεκ.’08 στα $208,80/λίμπρα, ενισχυμένη κατά +12% σε ημερήσια βάση και κατά +28% από το χαμηλό της Δευτέρας.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v