Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" 5,8% για το πετρέλαιο στα 63,91 δολάρια

Με σημαντικές πιέσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για το petroleum complex, καθώς το μίνι ράλι που πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης της Παρασκευής στο Nymex φαίνεται πως δεν είχε συνέχεια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Με σημαντικές πιέσεις ξεκίνησε η πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Νοεμβρίου για το petroleum complex, καθώς το μίνι ράλι που πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης της Παρασκευής στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης φαίνεται πως δεν είχε συνέχεια αλλά οφειλόταν ενδεχομένως σε επιθετικό κλείσιμο short θέσεων ενόψει του Σαββατοκύριακου, καθώς επίσης και στη λήξη των futures παράδοσης Νοεμβρίου στα products (πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη).

Έτσι, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου (WTI Crude) για το Δεκέμβριο επέστρεψαν -χωρίς σημαντική αντίσταση εκ μέρους των αγοραστών- και πάλι στην «περιοχή ισορροπίας» μεταξύ $64 και $65 το βαρέλι, όπου και διαπραγματεύονταν για αρκετές ώρες κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, με το πέρας του floor trading (στις 21:30 ώρα Ελλάδος από σήμερα) να βρίσκει την εν λόγω σειρά στα $63.91 το βαρέλι (-5.8%) πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας των $63.63.

Sell off υπέστησαν εξάλλου τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης για το Δεκέμβριο να υποχωρεί την ίδια ώρα σε ποσοστό 4.9%, στα $198.20 cents/γαλόνι και τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline παράδοσης Δεκεμβρίου) να διαπραγματεύονται στα $136.20 cents/γαλόνι, με ημερήσιες απώλειες της τάξεως του 8.95% (!).

Στα πολύτιμα μέταλλα εξάλλου, η αγορά ήταν υποτονική χωρίς κάποια σαφή κατεύθυνση. Ειδικότερα, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισαν στο Comex του Nymex στα $726.80 /ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 1%, ενώ το ασήμι (σειρά Δεκεμβρίου) διαμορφώθηκε στα $9.75 ανά ουγκιά, σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με την Παρασκευή.


e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v