Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 7,5% για το πετρέλαιο στα 65,3 δολάρια

Η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε απώλειες 7,5%, κλείνοντας στα $65,30/βαρέλι, καταγράφοντας χαμηλό στα $65,01/βαρέλι. Απώλειες 2% για το χρυσδό που διαμορφώθηκε στα $742/ουγκιά.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της ΜPB


Η αποκόμιση κερδών στις χρηματαγορές των Η.Π.Α., και η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση στα αποθέματα τις αγοράς ενέργειας στις Η.Π.Α., οδήγησε σε αθρόες ρευστοποιήσεις την πλειοψηφία της αγοράς εμπορευμάτων, με το ενεργειακό μπλοκ να έχει την σκυτάλη.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Δεκεμβρίου ’08 για το Light Crude Oil κατέγραψε απώλειες της τάξης του -7,5%, κλείνοντας στα $65,30/βαρέλι, καταγράφοντας χαμηλό στα $65,01/βαρέλι, έπειτα από την αύξηση των αποθεμάτων στο Cushing κατά 1,8εκατ. βαρέλια.

Η αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 1 εκατ. βαρέλια εν αντιθέσει με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μείωση -650χιλ. Βαρέλια, οδήγησε την τιμή της RBOB Gasoline στα $1.4244/γαλόνι, κλείνοντας τελικά την συνεδρίαση με απώλειες -7%, πάνω από $10cents/γαλόνι από το χαμηλό ημέρας.

Η αγορά των πολύτιμων μετάλλων ακολούθησε τα υπόλοιπα εμπορεύματα, καταγράφοντας περιορισμένες απώλειες, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Δεκ.’08 έκλεισαν στο COMEX στα $742.40/ουγκιά, με απώλειες της τάξης του -2%, ενώ το ασήμι (σειρά Δεκεμβρίου) πήγε αντίθετα στο ρεύμα, κλείνοντας την ημέρα στα $10,455/ουγκιά, ενισχυμένη κατά +3,21% σε ημερήσια βάση.

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, εντυπωσιακή ήταν η μεταβλητότητα στην αγορά του χαλκού, με την σειρά Δεκ.’08 να καταγράφει διακύμανση $15/λίμπρα, κλείνοντας την συνεδρίαση με απώλειες της τάξης του -7,5%, στα $181,90/λίμπρα, με τα αποθέματα στο LME να συνεχίζουν την δραματική τους αύξηση, κατά 5χιλ. τόνους για την ημέρα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v