Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 64 δολ. το πετρέλαιο – Πτώση για χρυσό

Σταθερά πτωτικά κινείται τόσο το πετρέλαιο, στις αγορές Ν. Υόρκης και Λονδίνου, όσο και ο χρυσός, απόρροια των ανησυχιών ότι πιστωτική κρίση και ύφεση θα πλήξουν σημαντικά την κατανάλωση. Στα 64 δολ. το αμερικανικό αργό.

Σταθερά πτωτικά κινείται τόσο το πετρέλαιο, στις αγορές Ν. Υόρκης και Λονδίνου, όσο και ο χρυσός, απόρροια των ανησυχιών ότι πιστωτική κρίση και ύφεση θα πλήξουν σημαντικά την κατανάλωση. 

Σαφώς η αναπάντεχη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης κατά 1,12 εκατ. βαρέλια στα 196,1 εκατ., ενισχύει την υπόθεση ότι η ζήτηση στην μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα του κόσμου θα συνεχίσει να υποχωρεί.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το αμερικανικό αργό να υποχωρήσει έως και τα 63,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ανέκαμψε ελαφρώς φθάνοντας στα 64,20 δολάρια, σημειώνοντας ημερήσιες απώλειες της τάξης του 1,68%.

Πτώση στα 60,48 δολάρια για το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent, με απώλειες της τάξης του 3%, ενώ είχε υποχωρήσει στις πρωινές συνεδριάσεις του Λονδίνου έως και τα 60 δολάρια.

Πτωτική κίνηση ακολουθεί και ο χρυσός, δεχόμενος, όμως, λιγότερο «επιθετικές» ρευστοποιήσεις, με πτώση κατά 0,11% στα 741,60 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v