Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $62,25 το πετρέλαιο (+2%)-Στα $746,5 ο χρυσός

Για γερά νεύρα η συνεδρίαση της Δευτέρας στις αγορές εμπορευμάτων, καθώς την αρχική ευφορία από το πακέτο στήριξης 600 δισ. δολ. της κινεζικής οικονομίας ακολούθησαν ρευστοποιήσεις για αποκομιδή βραχυπρόθεσμων κερδών.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της ΜPB


Για γερά νεύρα ήταν η εναρκτήρια συνεδρίαση της δεύτερης χρηματιστηριακής εβδομάδος για το μήνα Νοέμβριο στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς την αρχική ευφορία που δημιούργησε η ανακοίνωση της απόφασης της κινεζικής κυβέρνησης να στηρίξει την εγχώρια οικονομία με ένα γενναιόδωρο πακέτο της τάξεως των σχεδόν 600 δις δολαρίων, διαδέχθηκε στα μέσα της συνεδρίασης στην αγορά της Νέας Υόρκης ένα κύμα ρευστοποιήσεων για αποκομιδή των σημαντικών κερδών που κατέγραφαν τα συμβόλαια με επίκεντρο το ενεργειακό μπλοκ, για να επανακάμψουν εν συνεχεία κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης και να ανακτήσουν τελικά σημαντικό μέρος των αρχικών κερδών, αμβλύνοντας έτσι τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε προς στιγμήν η βίαια αντιστροφή από θετικό σε αρνητικό πρόσημο.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Δεκεμβρίου του αμερικανικού αργού (WTI Crude Oil) τερμάτισε το floor session με κέρδη της τάξεως του 2%, στα $62.25 το βαρέλι, έχοντας καταγράψει αρχικά υψηλό στα $65.56 και εν συνεχεία χαμηλό στα $59.10. Ανάλογη διαγραμματική εικόνα παρουσίασαν και τα προϊόντα, με τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline) να διαμορφώνονται στα $1.37 το γαλόνι, κλείνοντας τη συνεδρίαση με κέρδη 1.5% και αυτά του πετρελαίου θέρμανσης στα $2.0050 το γαλόνι με κέρδη 1.4% (αμφότερα παράδοσης Δεκεμβρίου).

Στην αγορά των μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν εν γένει θετική με καταλύτη το κινεζικό πακέτο στήριξης. Έτσι, τα συμβόλαια του χαλκού έφθασαν να κερδίζουν ενδοσυνεδριακά μέχρι και 11% (υψηλό στα $1.89/lb), με τη σειρά του Δεκεμβρίου (High Grade Copper) να κλείνει τελικά στο Comex στα $1.7520 ανά λίμπρα, με κέρδη της τάξεως του 3.25%. Στο «πολύτιμο μπλοκ», τέλος, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Δεκ.’08 έκλεισαν στο Comex στα $746.50 ανά ουγκιά, ενισχυμένα κατά 12.3$/oz, ενώ το ασήμι (σειρά Δεκεμβρίου) έκλεισε στα $10.22 η ουγκιά, ενισχυμένο κατά 2.6% σε ημερήσια βάση.

e-mail address: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v