Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για πετρέλαιο – μέταλλα με κινεζική βοήθεια

Άνοδο υψηλότερη του 3% σημειώνει η τιμή του «μαύρου χρυσού», ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται και αυτές βασικών και πολυτίμων μετάλλων, μετά την ανακοίνωση του «πακέτου στήριξης» της Κίνας ύψους 586 δισ. δολαρίων.

Η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να στηρίξει την οικονομία της χώρας με «πακέτο» 586 δισ. δολαρίων έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση και στις αγορές εμπορευμάτων, με πετρέλαιο και μέταλλα να επιδίδονται σε πραγματικό ράλι ανόδου.

Με δεδομένο ότι η κινεζική οικονομία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων καταναλωτριών πρώτων υλών, η στήριξή της αναμένεται ότι θα στηρίξει τη ζήτηση κάθε είδους εμπορεύματος από πετρέλαιο και μέταλλα έως σιτηρά.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το αμερικανικό αργό να ενισχύεται 5,3% διαμορφούμενο στο επίπεδο των 64,30 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και το αντίστοιχο συμβόλαιο για το Brent, με κέρδη 5,4% στα 60,46 δολάρια.

Ανάλογη «εικόνα» καταγράφεται και στo χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου (LME), με τον χαλκό να φθάνει στο επίπεδο των 4.040 δολαρίων ανά τόνο, ενώ ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική του πορεία καταγράφοντας κέρδη 2,2% στα 752,99 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v