Νευρικότητα στις αγορές αργού

Νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές αργού, με τις τιμές στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ως βασικότερη αιτία προβάλλεται η τρομοκρατική επίθεση στη Σαουδική Αραβία, αλλά και η άνοδος των τελευταίων δύο συνεδριάσεων η οποία, απ’ ότι φαίνεται έχασε την ισχύ της.

Νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές αργού, με τις τιμές στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αιτία η άνοδος των τελευταίων δύο συνεδριάσεων η οποία απ’ ότι φαίνεται έχασε την ισχύ της.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 26,53 δολάρια, ενώ στη Ν.Υόρκη η τιμή αργού κοντά στα 28,90 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας παρατηρήθηκε άνοδος άνω των 2 δολαρίων, ενώ όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, κανείς δεν πιστεύει ότι η σημερινή κατάσταση της αγοράς δικαιολογεί τα πρόσφατα κέρδη.

Σε γενικές γραμμές, το κλίμα στην αγορά παραμένει νευρικό, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Σαουδική Αραβία, η οποία προκάλεσε ανησυχίες για νέες αντίστοιχες τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, η αγορά εξακολουθεί να απορροφά τη δραστηριότητα των προηγούμενων συνεδριάσεων, όταν η τιμή του αμερικανικού αργού διαπέρασε το όριο των 29 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v