Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του αργού

Άνοδο σημειώνουν οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου εξαιτίας της απρόσμενης αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 25,03 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,71%.

Άνοδο σημειώνουν οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου εξαιτίας της απρόσμενης αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου διαμορφώνεται στα 25,03 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,71%.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού σημειώνει άνοδο 2,08% και διαπραγματεύεται στα 27,54 δολάρια ανά βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 7% μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει το όριο των ποσοστώσεων, την στιγμή που η αγοράς ανέμενε μείωση της προσφοράς για να περιορισθεί η περαιτέρω πτώση των τιμών.

Στο μεταξύ, ζήτημα έχει ανακύψει και από την επιβράδυνση της επανάληψης παραγωγής πετρελαίου στο Ιράκ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιρακινού υπουργείου πετρελαίου, Ταμίρ Γκαντμπάν, οι προσπάθειες για την επανάληψη της παραγωγής πετρελαίου σε ευρεία κλίμακα έχουν επιβραδυνθεί σε δραματικό βαθμό, εξαιτίας των ευρύτατης κλίμακας λεηλασιών και της έλλειψης ασφάλειας, που παρατηρείται γενικότερα στη χώρα. Να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην επανάληψη των πετρελαϊκών εξαγωγών έχει δημιουργήσει σειρά προβλημάτων, επιβραδύνοντας την παραγωγή και την εγχώρια διανομή σημαντικών πετρελαιοειδών.

Στα χθεσινά επίπεδα διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 348,30 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v