Ανοδικές τάσεις στις αγορές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αναμένοντας νέα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα στις ΗΠΑ. Στα 25,65 η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αναμένοντας νέα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα στις ΗΠΑ.

Το απόγευμα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η τιμή του Λονδίνου η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου διαμορφώνεται στα 24 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,52%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 25,85 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,51%.

Οι συναλλασσόμενοι αναμένουν στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα οποία βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα παρά την πλεονασματική προσφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαρτίου οι τιμές του αργού έχουν υποχωρήσει κατά 30% περίπου, καθώς όπως εκτιμούσε μερίδα της αγοράς ο πόλεμος στο Ιράκ έληξε χωρίς σημαντικές επιπτώσεις στις πετρελαϊκές αγορές.

Αντίθετα, πτώση σημειώνει η τιμή του χρυσού εξαιτίας της ανάκαμψης του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 344 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας πτώση 0,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v