Ανοδικές τάσεις για πετρέλαιο και χρυσό

Σε άνοδο οι τιμές του αργού μετά την πρωινή σημαντική κάμψη στην αγορά του Λονδίνου, εξαιτίας των πληροφοριών ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου παρουσιάζουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα απρόσμενη άνοδο.

Σε άνοδο οι τιμές του αργού μετά την πρωινή σημαντική κάμψη στην αγορά του Λονδίνου, εξαιτίας των πληροφοριών ότι τα αμερικανικά εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου παρουσιάζουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα απρόσμενη άνοδο.

Οσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent σημειώνει άνοδο 0,99% και διαμορφώνεται στα 24,50 δολάρια, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 26,75 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απρόσμενα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας φθάνοντας τα 286,2 εκατομμύρια βαρέλια με άνοδο εννέα εκατομμυρίων βαρελιών απο βδομάδα σε βδομάδα, γεγονός που ευχαρίστησε τις πετρελαϊκές αγορές.

Οι αγορές επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την εκτίμηση ότι χωρίς να θιγεί το ισχύον σύστημα των ποσοστώσεων των κρατών μελών, ο 11μελής ΟΠΕΚ κατά την προσεχή σύνοδό του, μετά το τέλος του πολέμου στο Ιράκ, θα επιβάλει στα μέλη μείωση ημερήσιας παραγωγής κατά συνολικώς ένα εκατομμύριο βαρέλια προκειμένου να υποστηριχθεί η τιμή.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι θα πρόκειται για μείωση της τρέχουσας υπερπαραγωγής του καρτέλ, χωρίς να θιγεί το ισχύον τους τελευταίους μήνες σύστημα των ποσοστώσεων για τα 10 κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΟΠΕΚ στηρίζει βραχυπρόθεσμη τιμή από τα 22 μέχρι τα 28 δολάρια το βαρέλι του αργού πετρελαίου.

Ελαφρά άνοδο 0,19% καταγράφει και η τιμή του χρυσού παρά την σημαντική εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v