Σημαντική άνοδος στις αγορές πετρελαίου

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές με τους συναλλασσόμενους να αναμένουν ενδείξεις από τον ΟΠΕΚ σχετικά με την πολιτική των επιπέδων παραγωγής των χωρών-μελών του. Ελαφρά άνοδος για τον χρυσό.

Ο ΟΠΕΚ πρέπει να μειώσει την παραγωγή του πετρελαίου για να αποτραπεί η πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού, δήλωσε σήμερα ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Μπιτζάν Χαμντάρ Ζανγκανέχ, στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης στην Τεχεράνη για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Κάθε μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ πρέπει να ξεκινά από τις επίσημες ποσοστώσεις και όχι από την πραγματική παραγωγή των χωρών-μελών, διευκρίνισε ο ιρανός υπουργός. Να υπενθυμίσουμε ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ συναντώνται στις 24 Απριλίου στη Βιέννη για να αποφασίσουν την μείωση της παραγωγής του διεθνούς καρτέλ.

Οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές κινούνται ανοδικά με τους διαπραγματευόμενους να αναμένουν επιπλέον ενδείξεις από τον ΟΠΕΚ σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει ως προς τα επίπεδα της παραγωγής των χωρών-μελών του. Ειδικότερα, στο Λονδίνο η τιμή του brent σημειώνει άνοδο 2% και διαπργματεύεται στα 25,52 δολάρια, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αμερικανικού αργού διαπραγματεύεται κατά 1,85% υψηλότερα στα 28,04 δολάρια ανά βαρέλι.

Ελαφρά άνοδο, παρά τη σημαντική αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος, καταγράφει η τιμή του χρυσού. Συγκεκριμένα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 327 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v