Πτωτικά κινούνται πετρέλαιο, χρυσός

Σε πτωτική τροχιά βρίσκονται οι τιμές του μαύρου χρυσού, με τις αγορές να προβλέπουν γρήγορη νίκη των Αμερικανών και το ιρακινό πετρελαίο να εισρέει σύντομα στην παγκόσμια αγορά, δημιουργώντας ”υπερπροσφορά”.

Σε πτωτική τροχιά βρίσκονται οι πετρελαϊκές τιμές, καθώς οι εξελίξεις στο Ιράκ αναμένεται να οδηγήσουν σε υπερπροσφορά του μαύρου χρυσού, όπως τονίζουν σχετικώς αναλυτές της αγοράς.

Στα στρατιωτικά νέα, συνεχίζονται οι μάχες στη Βαγδάτη, ενώ χειρουργικό χτύπημα αεροπορικού τύπου πραγματοποίησαν οι συμμαχικές δυνάμεις, με στόχο το Σαντάμ και υψηλόβαθμα στελέχη του ιρακινού καθεστώτος.

Η διαφαινόμενη νίκη των Αμερικανών θα ανοίξει τους κρουνούς του ιρακινού πετρελαίου και θα οδηγήσει σε υπερπροσφορά στο β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Μάλιστα, μερίδα αναλυτών υποστηριζει ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού πιθανόν να υποχωρήσουν και κάτω από τα επίπεδα των 24 δολαρίων ανά βαρέλι.

Παράλληλα, σε μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα πιθανόν να προχωρήσει ο ΟΠΕΚ, στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 24 Απριλίου.

Στο μεταξύ, στον άξονα των 1,07 δολαρίων κινείται η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, ενώ στα 119 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής του γεν με το πράσινο νόμισμα.

Εξάλλου, στα 127 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής γεν - ευρώ.

Σημειώνεται ότι στα 27 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αργού, ενώ στα 24 δολάρια ανά βαρέλι βρίσκονται οι τιμές του brent.

Ανάλογα πτωτικά, στα 321 δολάρια ανά ουγκιά, βρίσκονται οι τιμές του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v