Σε πτωτική τροχιά η τιμή του αργού

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την είδηση ότι το αεροδρόμιο της Βαγδάτης είναι πλέον υπό τον έλεγχο των αμερικανικών δυνάμεων. Ελαφρά άνοδο καταγράφει η τιμή του χρυσού, λόγω της διστακτικής ενίσχυσης του δολαρίου.

Εχασαν έδαφος σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για συντομότερη της αναμενόμενης λήξη του πολέμου στο Ιράκ.

Σε συναλλαγές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ACCESS στη Νέα Υόρκη η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρεί κατά 3,59% και διαπραγματεύεται στα 27,93 δολάρια ανά βαρέλι. Ενώ στο International Petroleum Exchange στο Λονδίνο η τιμή του brent διαπραγματεύεται κατά 3,32% χαμηλότερα στα 24,15 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η ενισχυόμενη αίσθηση ότι η προμήθευση με αργό της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς είναι επαρκής παρά τη συνεχιζόμενη απουσία των εξαγωγών ιρακινού αργού λόγω του πολέμου και του 40% περίπου των εξαγωγών νιγηριανού αργού λόγω των εκεί εθνοτικών συγκρούσεων.

Στην ευχάριστη είδηση της αύξησης των διαθέσιμων αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 7 εκατομμύρια βαρέλια περίπου, προστέθηκαν οι ενδείξεις για το ότι οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα έχουν αυξηθεί, πλέον, στα δύο τρίτα αυτών πριν από τη δίμηνη απεργία στην λατινοαμερικανική πετρελαιοεξαγωγό χώρα.

Σε θετικό έδαφος γύρισε η τιμή του χρυσού εξαιτίας της διαστακτικής, όπως παρατηρούν αναλυτές της αγοράς, ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Ειδικότερα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 325,30 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v