Σύγχυση στις αγορές για την παραγωγή αργού

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται το απόγευμα οι τιμές του αργού εξαιτίας των ανησυχιών για την εξέλιξη της παραγωγής, την στιγμή που ο ΟΠΕΚ καλεί τα μέλη του σε έκτακτη σύσκεψη στις 24 Απριλίου, με θέμα την πιθανή μείωση της παραγωγής.

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, καθώς η συνεχιζόμενη προέλαση των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη ενισχύει μεν τις ελπίδες για σύντομο τέλος του πολέμου, αλλά παράλληλα εντείνει τις ανησυχίες εν όψει της έναρξης των εξαγωγών ιρακινού αργού.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, ανασταλτικός παράγοντας στη περαιτέρω μείωση των τιμών είναι οι ενδείξεις ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ ενδέχεται να προχωρήσουν σε λήψη μέτρων, για να ανακόψουν περαιτέρω υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες από την έναρξη των επιχειρήσεων στο Ιράκ, στις 20 Μαρτίου, έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 10%.

Αξιωματούχος του ΟΠΕΚ, του οποίου το όνομα δεν γνωστοποιήθηκε, δήλωσε ότι στις 24 Απριλίου στη Βιένη θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο των χωρών-μελών του διεθνούς οργανισμού, κατά την οποία θα εξεταστεί ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου.

Οσον αφορά στις τιμές, το απόγευμα η τιμή του brent, στο International Petroleum Exchange στο Λονδίνο, σημειώνει μικρή πτώση 0,45% και διαπραγματεύεται στα 24,23 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι 24,38 δολαρίων το πρωί. Αντίθετα ελαφρά ανοδική κίνηση παρατηρείται στις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, όπου η τιμή του αργού σημειώνει άνοδο 0,46% και διαπραγματεύεται στα 28,09 δολάρια έναντι 27,80 δολαρίων το πρωί.

Ελαφρά πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού, παρά την ελαφρά αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Το απόγευμα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγμαεύεται στα 322,25 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v