Σε νέα πτώση οι τιμές του αργού

Εξακολούθησαν σήμερα να κινούνται πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς αναμένεται από την αγορά η επανάληψη των εξαγωγών ιρακινού αργού. Μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας η αναμενόμενη λήψη μέτρων από τον ΟΠΕΚ.

Εξακολούθησαν σήμερα να κινούνται πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς αναμένεται από την αγορά η επανάληψη των εξαγωγών ιρακινού αργού.

Μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας στη μεγαλύτερη πτώση των τιμών είναι οι ενδείξεις ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ ενδέχεται να προχωρήσουν σε λήψη μέτρων, για να ανακόψουν περαιτέρω υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες από την έναρξη των επιχειρήσεων στο Ιράκ, στις 20 Μαρτίου, έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 10%.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, στις 24 Απριλίου ενδέχεται να συγκληθεί στη Βιένη έκτακτη σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο των χωρών-μελών του διεθνούς οργανισμού, κατά την οποία θα εξεταστεί ενδεχόνενο μείωσης της παραγωγής πετρελαίου. Και αυτό διότι σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς, η συνολική παραγωγή πετρελαίου των χωρών-μελών του διεθνούς οργανισμού, εξαιρουμένης αυτής του Ιράκ, ανήλθε το Μάρτιο σε 26,34 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως κατά μέσον όρο, 1,84 εκατομμύρια βαρέλια περισσότερα από αυτά, τα οποία ορίζουν οι συμφωνηθείσες ποσοστώσεις.

Οσον αφορά στις τιμές το απόγευμα η τιμή του brent στο International Petroleum Exchange στο Λονδίνο, σημειώνει τπωση 1,66% και διαμορφώνεται στα 24,90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο NYMEX της Νέας Υόρκης η τιμή του αμερικανικού αργού χάνει 1,28% και διαπραγματεύεται στα 28,48 δολάρια το βαρέλι, μετά τις σημαντικές απώλειες που σημείωσε χθες.

Πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού παρά την ελαφρά εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου στα 325,15 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v