Αβεβαιότητα στις αγορές του αργού

Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού, η οποία την Παρασκευή υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου πενταμήνου, χάνοντας τα κέρδη που αποκόμισε στην αρχή της εβδομάδας, εξαιτίας της αβεβαιότητας για τις προθέσεις του ΟΠΕΚ στην πολιτική των ποσοστώσεων.

Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου πενταμήνου, χάνοντας τα κέρδη που αποκόμισαν στην αρχή της εβδομάδας λόγω της αβεβαιότητας η οποία επικρατεί για τις προθέσεις του ΟΠΕΚ σχετικά με την πολιτική των ποσοστώσεων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου διαμορφώνεται στα 25,90 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,90%. Το χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου θα παραμείνει κλειστό λόγω της αργίας των τραπεζών (Bank Holiday).

Να υπενθυμίσουμε ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να αυξηθεί το επίσημο όριο των ποσοστώσεων στην παγκόσμια παραγωγή, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα εξαλείψει την πλεονάζουσα προσφορά που προήλθε από αύξηση της παραγωγής κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ. Αρχικά οι τιμές αντέδρασαν αρνητικά στην απόφαση, εν συνειχεία όμως η ανακοίνωση του προέδρου του καρτέλ ότι οι υπουργοί προβληματίζονται για τον τρόπο παρέμβασης στην αγορά προκειμένου να αποτρέψουν περαιτέρω πτώση των τιμών, οδήγησε σε άνοδο τις τιμές.

Στο μεταξύ ελαφρά άνοδο καταγράφει η τιμή του χρυσού εξαιτίας της μερικής υποχώρησης του δολαρίου έναντι των σημαντικότερων ανταγωνιστών του. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 341,95 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v