Ανοδικές τάσεις στις αγορές του αργού

Άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του αργού μετά την υποχώρησή τους στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών στον απόηχο της απόφασης του ΟΠΕΚ να αυξήσει τις ποσοστώσεις στην παγκόσμια παραγωγή.

Ανοδικές τάσεις ακολουθούν σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές μετά την υποχώρησή τους στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών στον απόηχο της απόφασης του ΟΠΕΚ να αυξήσει τις ποσοστώσεις στην παγκόσμια παραγωγή και εν όψει της ανακοίνωσης νέων στοιχείων για τα εβδομαδιαία αποθέματα.

Το απόγευμα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου διαμορφώνεται στα 23,61 δολάρια ανά βαρέλι έναντι 23,50 δολαρίων του χθεσινού κλεισίματος. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού σημειώνει άνοδο 1,47% και διαμορφώνεται στα 25,61 δολάρια ανά βαρέλι. Να υπενθυμίσουμε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί για δύο συνεχόμενες εβδομάδες και οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα αυριανά στοιχεία θα δείξουν πάλι αύξηση λόγω των υψηλών εισαγωγών του ΟΠΕΚ.

Στο μεταξύ όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, παρά τις ανησυχίες για πλεονάζουσα προσφορά, η αύξηση των αποθεμάτων δεν είναι συνεπής, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δεν αποκλείουν την πτώση και του ψυχολογικού επιπέδου των 20 δολαρίων μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Άνοδο λόγω της εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος καταγράφει και η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 337,10 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v