Νευρικότητα στις αγορές αργού

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στις διεθνείς αγορές αργού, με τις τιμές στα βασικά χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στις διεθνείς αγορές αργού, με τις τιμές στα βασικά χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ωστόσο, οι τιμές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται κοντά στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών. Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η τιμή του αργού brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου διαμορφώνεται στα 24,02 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 2,13%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 26,23 δολάρια ανά βαρέλι κινούμενη πτωτικά 0,98%.

Αναλυτές πετρελαίου επισημαίνουν τη σημαντική πτώση κατά 30% των τιμών το τελευταίο δίμηνο καθώς η οικονομική ύφεση στις βιομηχανικές χώρες και η επιδημία του SARS αναμένεται να πλήξει τη ζήτηση πετρελαϊκών προϊόντων διεθνώς. Οπως επισημαίνουν οι πτωτικές τάσεις επιταχύνθηκαν μετά την πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει το όριο ανεπίσημων ποσοστώσεων στην παγκόσμια παραγωγή που παρατηρήθηκαν στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ ενώ η αγορά ανέμενε μείωση της προσφοράς.

Οι τιμές άντλησης στις ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει 20 σεντς το γαλόνι από τα υψηλά του Μαΐου λόγω μείωσης του πετρελαϊκού κόστους ενώ η μέση λιανική τιμή βενζίνης μειώθηκε στις ΗΠΑ 6,4 σεντς σε 1,55 δολάρια το γαλόνι τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ανοδικά, παρά την εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, κινείται και η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 344,30 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v