Περιορίζεται η χθεσινή άνοδος στις αγορές αργού

Περιορίζεται σήμερα η άνοδος των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά την απρόσμενη πτώση των αποθεμάτων που έδειξαν τα στοιχεία στις ΗΠΑ. Αύξηση 1,2% καταγράφει η τιμή του χρυσού, λόγ εξασθένησης του δολαρίου.

Περιορίζεται σήμερα η άνοδος των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά την απρόσμενη πτώση των αποθεμάτων που έδειξαν τα στοιχεία στις ΗΠΑ.

Οσον αφορά στις τιμές οι αγορές στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Στο Λονδίνο η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου διαμορφώνεται στα 24,12 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,8%, ενώ ανοδικά κατά 0,84% διαπραγματεύεται και η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα στα 26,45 δολάρια ανά βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτίμηση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, τα εβδομαδιαία αποθέματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν 800.000 βαρέλια σε 287,20 εκατ. βαρέλια.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς οι τιμές του πετρελαίου έχουν ήδη μειωθεί κατά 30% το τελευταίο δίμηνο λόγω εξασθένησης των ανησυχιών για επιπτώσεις στην παραγωγή από τον πόλεμο στο Ιράκ και της σύντομης λήξης της σύρραξης. Επίσης, η παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε τον Απρίλιο λόγω ανακοπής των ιρακινών εξαγωγών, αλλά τα περισσότερα μέλη βρίσκονται σε πλήρη παραγωγική δραστηριότητα.

Στο μεταξύ η σημαντική εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, οδηγεί σε σημαντική άνοδο την τιμή του χρυσού. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 346,10 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1,2%. Αναλυτές εκτιμούν ότι βραχυπρόθεσμα η τιμή του χρυσού ενδέχεται να ξεπεράσει τα 360 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v