Σε άνοδο οι τιμές του αργού

Ανοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση του Ιράκ ότι θα αναβάλει κατά ένα μήνα τον στόχο για την παραγωγή 1,5 εκ βαρελιών αργού πετρελαίου ημερησίως.

Ανοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση του Ιράκ ότι θα αναβάλει κατά ένα μήνα τον στόχο για την παραγωγή 1,5 εκ βαρελιών αργού πετρελαίου ημερησίως. Αιτία της απόφασης το μεγάλο κόστος που υπέστη η βιομηχανία της χώρας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του τομέα πετρελαίου στο Ιράκ, είχε εξαγγείλει ότι το Ιράκ στόχευε στην αύξηση της ημερήσιας παραγωγής από τα 200.000 βαρέλια αργού στα μισά της προ-πολέμου εποχής των τριών εκ. βαρελιών, μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου σημειώνει άνοδο 0,92% και διαμορφώνεται στα 25,27 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 28 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,12%.

Σημαντική άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της εξασθένησης της ισοτιμίας τουθ αμερικανικού νομίσματος. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 351,65 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v