Νευρικότητα στις αγορές του αργού

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στις αγορές του αργού μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Ριάντ, γεγονός που ενέτεινε τις ανησυχίες για νέες επιθέσεις στην περιοχή.

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στις αγορές του αργού μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Ριάντ, γεγονός που ενέτεινε τις ανησυχίες για νέες επιθέσεις στην περιοχή.

Οπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η βομβιστική επίθεση στη Σαουδική Αραβία ήταν ο παράγοντας που ώθησε προς τα πάνω τις τιμές στη διεθνή αγορά πετρελαίου, γεγονός που επιπροσθέτως επισκίασε την τελευταία μηνιαία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ). Σύμφωνα με την έκθεση η παγκόσμια ζήτηση κατά το 2003 εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένη κατά 90.000 βαρέλια ημερησίως, στα 1,03 εκατ.. Η μείωση αυτή ωστόσο οφείλεται και στις επιπτώσεις που εκτιμάται ότι θα έχει ο ιός της άτυπης πνευμονίας στην κατανάλωση ενέργειας στην Ασία.

Αναλυτές αναμένουν ότι η τιμή του πετρελαίου brent θα συνεχίσει να κινείται μεταξύ 24 έως 26 δολαρίων το βαρέλι, ενώ μια ανοδική κίνηση στα 25,90 δολάρια εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει ξανά τάσεις ρευστοποιήσεων. Οσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 25,37 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,39%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 28,48 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,7%.

Στο μεταξύ παρά την μερική ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η τιμή του πολυτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 353,80 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v