Ανοδος στο αργό λόγω επιθέσεων στο Ριάντ

Άνοδο, σε ποσοστό 1,4%, σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την είδηση την τρομοκρατική επίθεση στο Ριάντ που κόστισε στη ζωή σε 29 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και εννέα αμερικανών.

Άνοδο, σε ποσοστό τουλάχιστον 1,4%, σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την είδηση την τρομοκρατική επίθεση στο Ριάντ που μέχρι στιγμής κόστισε τη ζωή 29 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και εννέα αμερικανών.

Όπως αναφέρουν παρατηρητές της αγοράς οποιαδήποτε κλιμάκωση των τρομοκρατικών ενεργειών, θα επηρεάσει την παραγωγή πετρελαίου της Μέσης Ανατολής. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες σχετίζονται με την περιοδεία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, που άρχισε σήμερα στην περιοχή.

Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, αυξήθηκε κατά 1,28% και διαπραγματεύεται στα 27,70 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου διαπραγματεύεται στα 24,99 δολάρια ανά βαρέλι ενισχυμένη κατά 1,46%.

Στο μεταξύ στα χθεσινά της επίπεδα διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς το αμερικανικό νόμισμα, παρά το γεγονός οτι περιόρισε της απώλειές του, εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι των βασικών ανταγωνιστών του. Η τιμή του πολυτιμου μετάλλου διαπραγματεύευται στα 351,20 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v