Σε υψηλά επίπεδα χρυσός και πετρέλαιο

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές στον απόηχο της ομιλίας Μπούς, η οποία επιβεβαίωσε στις αγορές οτι ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ Ιράκ είναι αναπόφευκτος. Σε υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται και η τιμή του χρυσού.

Στα πρωινά του υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού εξαιτίας των συνεχιζόμενων πιέσεων που ασκούνται στο αμερικανικό νόμισμα. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 370 δολάρια ανά ουγγιά.

Ανοδικά κινούνται και οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου στον απόηχο της ομιλίας Μπους, η οποία ενίσχυσε την πεποίθηση οτι ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ Ιράκ είναι αναπόφευκτος.

Την άνοδο των τιμών ενισχύει και η δήλωση της Βαγδάτης ότι θα προβεί σε αντίποινα κατά του Κουβέιτ σε περίπτωση κατά την οποία οι ΗΠΑ χρησιμοποιήσουν το έδαφος τους ως βάση για τις επιχειρήσεις κατά του Ιράκ.

Οσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου διαμορφώνεται στα 30,55 δολάρια το βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παάδοσης Μαρτίου διαπραγματεύεται στα 32, 97 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,93%.

Πολεμικοί αναλυτές προβλέπουν αντίποινα κατά των αμερικανικών στρατευμάτων σε οποιοδήποτε έδαφος από το οποίο θα ξεκινήσουν την επίθεση οι ΗΠΑ κατά του Ιράκ εάν υπάρξει επίθεση από το Κουβέιτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v