Τα 364 δολάρια άγγιξε ο χρυσός

Κοντά σε νέα υψηλά διετίας βρίσκεται ο χρυσός, αγγίζοντας τα 364 δολάρια την ουγγιά, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στο Ιράκ και οι επενδυτές επιλέγουν παραδοσιακά ασφαλείς επενδύσεις σε περιόδους κρίσεων. Υψηλότερα διαμορφώνεται και η τιμή του πετρελαίου.

Κοντά σε νέα υψηλά διετίας βρίσκεται ο χρυσός, φτάνοντας και τα 364 δολάρια την ουγκιά, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στο Ιράκ και οι επενδυτές επιστρέφουν σε ασφαλείς επενδύσεις. Υψηλότερα κινείται και το πετρέλαιο.

Η χθεσινή πτώση ύστερα από την επιστροφή κάποιων εκ των εργαζομένων στη δουλειά, δεν βοήθησε και πολύ την υφιστάμενη κατάσταση, καθώς σύμφωνα με τον πετρελαϊκό αναλυτή της Mitsubishi Corp, Άντονυ Νιούμαν, η Βενεζουέλα χρειάζεται περίπου πέντε μήνες προκειμένου να επαναφέρει την παραγωγή της στα προηγούμενα επίπεδα.

Η τιμή του μαύρου χρυσού διαμορφώνεται στα 30,40 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου, ενώ κοντά στα 32,50 δολάρια είναι η τιμή του στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Νέο υψηλό ιστορικό καταγράφει η τιμή του χρυσού, διαμορφούμενοι πλέον στα 363 δολάρια την ουγκιά αφού είχε αγγίξει και τα 364 δολάρια, καθώς όσο κλιμακώνεται η ένταση στο Ιράκ, οι επενδυτές θα τοποθετούνται στο πολύτιμο μέταλλο, παραδοσιακά καταφύγιο σε περιόδους κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v