Υψηλό εξαετίας για το χρυσό, άγγιξε τα 360 δολάρια

Υψηλό ρεκόρ εξαετίας καταγράφει ο χρυσός αγγίζοντας τα 360 δολάρια την ουγκιά, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζώρτζ Μπους, εμμένει στην άποψή του ότι το Ιράκ έχει όπλα μαζικής καταστροφής, θέτοντας όλο και πιο κοντινή την πιθανότητα ενός πολέμου.

Στα υψηλά των τελευταίων εξί ετών διαγράφεται η τιμή του χρυσού, ύστερα από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπους, που φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά τον πόλεμο με το Ιράκ.

Ο χρυσός έχει αυξηθεί 27% από την έναρξη του έτους, ωθούμενος κυρίως από τις απειλές του Μπους για εισβολή στο Ιράκ, καθώς οι επενδυτές προτιμούν σε περίπτωση πολέμου, να διαθέτουν τα κεφάλαιά τους σε όσο το δυνατό ασφαλέστερες επενδύσεις.

Αναλυτές σχολιάζουν πως με την ανησυχία να ενισχύεται σχετικά με πιθανή επίθεση στο Ιράκ και καμία ένδειξη αναφορικά με την ανάκαμψη της οικονομίας ή των αγορών, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στο χρυσό.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαμορφώνεται στα 359,15 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ είχε αγγίξει και τα 360,13 δολάρια την ουγκιά.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, κινείται οριακά πάνω από τα 33 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς οι περισσότεροι από το ένα τρίτο των οδηγών τάνκερ της Βενεζουέλας, αποφάσισαν να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Η ανακοίνωση αυτή ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι οι εργάτες θα εγκαταλείψουν την εδώ και επτά εβδομάδες απεργία που έχει περικόψει τις παραγγελίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v