Οι αγορές πετρελαίου επιθυμούν την εξορία Σαντάμ

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα στις διεθνείς αγορές, στον απόηχο δημοσιεύματος στη γερμανική επιθεώρηση ”Σπίγκελ”, σύμφωνα με το οποίο η Βαγδάτη αναζητά εγγυήσεις που θα επιτρέψουν στον Σαντάμ Χουσέιν να πάρει το δρόμο της εξορίας.

Τα διαθέσιμα αποθέματα πετρελαίου, παγκοσμίως, παραμένουν υπό πίεση προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας(IEA), καθώς η αναταραχή στη Βενεζουέλα και η αβεβαιότητα γύρω από το Ιράκ, κατάφεραν πλήγμα στην παραγωγή αργού τον προηγούμενο μήνα.

Στη μηνιαία έκθεσή της για το μήνα Δεκέμβριο του 2002, η IEA προέβη στην εκτίμηση ότι η παραγωγή αργού, παγκοσμίως, ανήλθε το μήνα αυτό σε 76,43 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά μέσον όρο. Σημείωσε, δηλαδή, υποχώρηση κατά 2,06 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τα αναθεωρημένα, οριστικά επίπεδα στα οποία είχε ανέλθει το Νοέμβριο του περασμένου χρόνου. Η παραγωγή των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ ανήλθε σε 24,76 εκατ. βαρέλια αργού ημερησίως, σε σύγκριση με 26,48 εκατ. βαρέλια ημερησίως το Νοέμβριο του 2002. Η απεργία στη Βενεζουέλα κόστισε περί τα 63 εκατ. βαρέλια σε απωλεσθείσα παραγωγή.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα στις διεθνείς αγορές, στον απόηχο δημοσιεύματος στη γερμανική επιθεώρηση ”Σπίγκελ”΄, σύμφωνα με το οποίο η Βαγδάτη αναζητά εγγυήσεις που θα επιτρέψουν στον Σαντάμ Χουσέιν να πάρει το δρόμο της εξορίας. Στο Λονδίνο η τιμή του brent υποχωρεί κατά 47 σεντς, και διαμορφώνεται στα 30,28 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 33,30 δολάρια ανά βαρέλι.

Πτωτικά κινείται και η τιμή του χρυσού, η οποία διαπραγματεύεται στα 356,80 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v