Σε άνοδο οι τιμές του αργού

Εν αναμονή των πολεμικών επιχειρήσεων κατά του Ιράκ οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν τη δραστηριοποίησή τους στο Ιράκ, ενώ το αργό εξακολουθεί να ενισχύεται στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.

Εν αναμονή των πολεμικών επιχειρήσεων κατά του Ιράκ οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν τη δραστηριοποίησή τους στο Ιράκ.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, παράγοντες του πετρελαϊκού κλάδου έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπους, προκειμένου να αξιολογήσουν τις πιθανότητες δραστηριοποίησής τους στο Ιράκ μετά από έναν ενδεχόμενο πόλεμο.

Εταιρείες παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιών, όπως η Halliburton Co., όπου έχει υπηρετήσει ως διευθύνων σύμβουλος ο νυν αντιπρόεδρος Ντικ Τσένεϊ και η Schlumberger Ltd. είναι κάποια από τα ονόματα που φημολογείται ότι ενδιαφέρονται για σύναψη συμβολαίων ύψους μέχρι και 1,5 δισ. δολαρίων.

Στο μεταξύ στις διεθνείς αγορές η τιμή του αργού εμφανίζει ανοδικές τάσεις παρά την απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει κατά 1,5 εκ. βαρέλια την ημερήσια παραγωγή του. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου διαμορφώνεται στα 29,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 32,75 δολάρια ανά βαρέλι.

Αντίθετα πτωτικά κινείται η τιμή του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 352,45 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v