Υψηλό εξαετίας κατέγραψε ο χρυσός στα 356 δολάρια

Ρεκόρ εξαετίας ”χτύπησε” η τιμή του χρυσού ξεπερνώντας τα 356 δολάρια την ουγκιά, καθώς οι επενδυτές επέλεξαν πιο ασφαλείς επενδύσεις, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ αλλά και τη νέα ένταση στη Μέση Ανατολή.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών διαμορφώθηκε η τιμή του μαύρου χρυσού υπερβαίνοντας τα 356 δολάρια την ουγκιά, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε ασφαλείς επενδύσεις, ύστερα από την ένταση τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ.

Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο υποχωρεί από τα υψηλά των δύο τελευταίων ετών που είχε διαμορφωθεί (33,08 δολάρια το βαρέλι) στα 32,45 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 30.55 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του χρυσού άγγιξε τα 356,25 δολάρια την ουγκιά, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 1997, για να υποχωρήσει αργότερα στα 350,40 δολάρια την ουγκιά.

Ήδη ο χρυσός καταγράφει κέρδη της τάξης του 28% σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, αποτελώντας επενδυτικό καταφύγιο σε σχέση με την αρνητική πορεία των χρηματιστηρίων και το δολάριο, που πλήττονται εν μέσω ανησυχιών για την ένταση στη Μέση Ανατολή και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ.

Αναλυτής της TheBullionDesk.com σχολιάζει ότι ο χρυσός θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο για αρκετό διάστημα, όσο διαρκούν οι ανησυχίες για πιθανό πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ιράκ ή/και τη Βόρεια Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v