Κοντά στα 32 δολάρια το πετρέλαιο

Αύξηση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, ύστερα από την μείωση κατά 10% των πετρελαικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, λόγω των γνωστών ζητημάτων του Ιράκ και της Βενεζουέλας.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού, ύστερα από την ανακοίνωση πως τα πετρελαικά αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10% την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η κατά 10% μείωση των αποθεμάτων αποτέλεσε έκπληξη, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, επαναδιατυπώντας την θέση πως οι τιμές θα αναρριχηθούν πέρα των 35 δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές του πετρελαίου το 2002 ανήλθαν κατά 11 δολάρια το βαρέλι, κυρίως λόγω του ζητήματος του Ιράκ, άλλά και των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βενεζουέλα.

Τα βλέμματα πάντως θα στραφούν στον ΟΠΕΚ, αφού αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγή του πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, αν οι τιμές συνεχίσουν να υπερβαίνουν τα 28 δολ. ανά βαρέλι.

Στα 31,8 δολ. ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αργού στην προθεσμιακή αγορά, ενώ στα 30,8 διαμορφώνονται οι τιμές του brent.

Εξάλλου, στα 345 δολ. ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v