Κοντά σε υψηλά 18 μηνών το πετρέλαιο

Σε υψηλά 18 μηνών περίπου κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού, ως αποτέλεσμα (κυρίως) της άρνησης του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ώστε να καλύψει το έλλειμμα στην προσφορά από την απεργία στη Βενεζουέλα.

Νέα άνοδο καταγράφουν οι πετρελαϊκές τιμές με την τιμή των συμβολαίων παράδοσης Φεβρουαρίου (Nymex) να βρίσκονται σε υψηλά 18 μηνών περίπου, ύστερα από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ώστε να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται από την απεργία στην Βενεζουέλα.

Μάλιστα ο υπουργός πετρελαίου του Κατάρ και επόμενος πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Ab. Al – Attiyah, έκανε σαφές σε συνέντευξή του πως ο ΟΠΕΚ θα παρέμβει όταν και αν χρειαστεί, συμπληρώνοντας πως μέχρι τώρα κάτι ανάλογο δεν διαφαίνεται.

Εξάλλου, προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησαν και οι δηλώσεις αμερικανού γερουσιαστή, ο οποίος υποστήριξε πως ο πόλεμος με το Ιράκ βρίσκεται πιο κοντά.

Αναφορικά με τις τιμές η αξία του Nymex για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου διαμορφώνεται στα 30,90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent (συμβόλαια Φεβρουαρίου) διαπραγματεύεται στα 28,85 δολάρια ανά βαρέλι.

Εξάλλου, στα 344 δολάρια ανά ουγκιά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καταγράφοντας κέρδη κατά 1,0%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v