Νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου

Οι πολλαπλές παραγγελίες ενόψει εορτών, η παρατεινόμενη αβεβαιότητα λόγω της απεργίας στα διυλιστήρια της Βενεζουέλας, αλλά κυρίως η ειδησεογραφία για το Ιράκ, ενισχύουν και σήμερα τις τιμές του πετρελαίου.

Οι πολλαπλές παραγγελίες ενόψει εορτών, η παρατεινόμενη αβεβαιότητα γύρω απο την απεργία στα διυλιστήρια της Βενεζουέλας, βασικού μέλους του ΟΠΕΚ, αλλά κυρίως η ειδησεογραφία για το Ιράκ, ωθούν και σήμερα σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου.

Στο μεταξύ το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας με απόφασή του διέταξε να εφαρμοστούν όλα τα κυβερνητικά διατάγματα που εκδόθηκαν τα τελευταία 24ωρα για την άμεση επαναλειτουργία των κρατικών διυλιστηρίων πετρελαίου. Τα διυλιστήρια έχουν παραλύσει ύστερα απο 18ήμερη απεργία που κηρύχθηκε απο τα πανίσχυρα συνδικάτα και το παρατεινόμενο ενεργειακό πρόβλημα στη Βενεζουέλα, βασικό μέλος του ΟΠΕΚ, επηρεάζει πλέον αρνητικά τη βραχυπρόθεσμη τιμή του ”μαύρου χρυσού” στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απειργιακή κινητοποίηση.

Οσον αφορά στις τιμές, στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου διαμορφώνονται στα 30,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent, επίσης για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου διαπραγματεύεται στα 28,28 δολάρια ανά βαρέλι.

Ρευστοποιήσεις παρατηρούνται σήμερα στην αγορά του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 342 δολάρια ανά ουγκιά, υποχωρώντας κατά 1,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v