Σε υψηλά επίπεδα πετρέλαιο και χρυσός

Σε υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς η χθεσινή απόφαση των μελών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή, σε συνδυασμό με την απεργία στην Βενεζουέλα, επηρρεάζει αρνητικά τις αγορές πετρελαίου. Στα 332,55 δολάρια διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού.

Σε υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς η χθεσινή απόφαση των μελών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή, σε συνδυασμό με την απεργία στην Βενεζουέλα, επηρρεάζει αρνητικά τις αγορές πετρελαίου.

Να υπενθυμίσουμε οτι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει την παραγωγή στα 23 εκατ. βαρέλια από την 1η Ιανουαρίου από 24,38 εκατ. βαρέλια περίπου σήμερα, σε μια προσπάθειά του να αποφύγει την περαιτέρω πτώση των τιμών μέχρι το τέλος του χειμώνα.

Στο μεταξύ η Βενεζουέλα ίσως αναγκαστεί να εισάγει καύσιμα, καθώς η απεργία που συνεχίζεται για 13η ημέρα έχει παραλύσει την παραγωγή αλλά και τις εξαγωγές πετρελαίου από τη χώρα. Οσον αφορά στις τιμές, στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου κινείται ανοδικά κατά 0,86% και διαμορφώνεται στα 28,25 δολάρια ανά βαρέλι. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 26,50 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,80%.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, αυτή έχει εκτοξευθεί πάνω από τα 330 δολάρια ανά ουγκιά, εξαιτίας της σημαντικής υποχώρησης του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 332,55 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v