Οι απεργίες στη Βενεζουέλα ενισχύουν το αργό

Ανοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων στα διυληστήρια της Βενεζουέλας. Στα 27,38 δολάρια το αργό στη Νέα Υόρκη.

Ανοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων στα διυληστήρια της Βενεζουέλας.

Τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 28 τραυματίστηκαν σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης την Παρασκευή, οδηγώντας πέντε στελέχη της κρατικής εταιρείας πετρελαιοειδών Petroleos de Venezuela S.A. σε παραίτηση. Η εταιρεία είπε στους πελάτες της ότι δεν θα μπορέσει να παραδώσει όλες τις παραγγελίες, καθώς η απεργία καθυστερεί τις εργασίες.

Τα γεγονότα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 1,63% στα 27,38 δολάρια ανά βαρέλι στις στη Νέα Υόρκη. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 25,85 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,53%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 38%, ενώ όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς οι τιμές ενδέχεται να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο και να διαμορφωθούν ξανά στα επίπεδα των 30 δολαρίων ανά βαρέλι. Στο μεταξύ κάτω από τα 325 δολάρια υποχώρησε ο χρυσός. Ειδικότερα το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 324,95 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας πτώση 0,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v