Ανοδος με περιορισμένες συναλλαγές στο πετρέλαιο

Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εξαιτίας των νέων επιθέσεων κατά στόχων του Ισραήλ. Η δραστηριότητα ωστόσο είναι περιορισμένη εξαιτίας της ημιαργίας των αγορών στη Νέα Υόρκη. Στα 25,13 το brent.

Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εξαιτίας των νέων επιθέσεων στο Ισραήλ. Η δραστηριότητα ωστόσο είναι περιορισμένη εξαιτίας της ημιαργίας των αγορών στη Νέα Υόρκη. Ειδικότερα, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 25,13 δολάρια ανά βαρέλι από 25,01 δολάρια χθες.

Αρχικά οι τιμές ενισχύθηκαν, καθώς η είδηση για βομβιστική επίθεση των Ισραηλινών στην Κένυα αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Στο μέτωπο του Ιράκ οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ολοκλήρωσαν με ηρεμία τη δεύτερη ημέρα ελέγχου του ιρακινού οπλοστασίου μετά από απουσία τεσσάρων ετών.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς οι συναλλασσόμενοι αναμένουν περιορισμό της παραγωγής του Ιράκ το Δεκέμβριο από το τρέχον επίπεδο του 1,9 εκατ. βαρελιών, καθώς η αβεβαιότητα παραμένει για την ανανέωση του προγράμματος του ΟΗΕ ”Πετρέλαιο αντί τροφίμων”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ανανεώθηκε για εννέα μόνο ημέρες, και κυρίως εξαιτίας της έκκλησης των ΗΠΑ για ανανέωση των ιρακινών προϊόντων εισαγωγής στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ανοδικές τάσεις καταγράφει και η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της ελαφράς εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 319,25 δολάρια ανά ουγιά, σημειώνοντας άνοδο 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v