Τάσεις σταθεροποίησης στις αγορές πετρελαίου

Ελαφρά πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά τη χθεσινή ραγδαία άνοδο των τιμών λόγω των προβλέψεων για επικείμενο ψύχος κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Στα 25,30 δολάρια το brent.

Ελαφρά πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά τη χθεσινή ραγδαία άνοδο των τιμών λόγω των προβλέψεων για επικείμενο ψύχος κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα ήταν στα 25,30 δολάρια το βαρέλι έναντι 24,85 δολαρίων του προηγούμενου κλεισίματος. Η είδηση για χαμηλότερα αποθέματα πετρελαίου στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενέργειας προέκυψε μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου του ΟΠΕΚ ότι οι εξαγωγές θα περιοριστούν προκειμένου να εξαλειφθεί η πλεονάζουσα προσφορά. Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται να συνεδριάσουν στις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασίσουν την πολιτική των ποσοστώσεων στην παγκόσμια παραγωγή.

Το καρτέλ παράγει περίπου 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως πάνω από το όριο των υφιστάμενων ποσοστώσεων, που είναι στα 21,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της σημερινής ελαφράς πτώσης του αμερικανικού νομίσματος. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 317,75 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v