Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές λόγω των ανησυχιών για την τελική έκβαση των ελέγχων στο οπλοστάσιο του Ιράκ από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, αλλά και εξαιτίας της ανακοίνωσης της κυβέρνησης του Ιράκ ότι προτίθεται να περιορίσει τον Δεκέμβριο την προσφορά πετρελαίου.

Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές λόγω των ανησυχιών που επικρατούν για την τελική έκβαση των ελέγχων στο οπλοστάσιο του Ιράκ από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 25,80 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,18%, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 24,23 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,62%.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μια ημέρα μετά την επιστροφή των επιθεωρητών, φοβούμενοι για το ενδεχόμενο πολέμου σε περίπτωση απρόβλεπτων εξελίξεων. Αρκετοί ήταν αυτοί που κάλυψαν τις θέσεις τους μετά τις ρευστοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας στα κατώτερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου οι τιμές έχουν χάσει περίπου το 1/5.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς η αγορά στηρίχθηκε από τις δηλώσεις αξιωματούχου του ΟΠΕΚ σύμφωνα με τις οποίες το καρτέλ προτίθεται να περιορίσει την παραγωγή απορροφώντας την πλεονάζουσα προσφορά.

Ηδη η Σαουδική Αραβία για να αποφύγει τον κίνδυνο κατάρρευσης των τιμών ανακοίνωσε ότι από τον Δεκέμβριο θα περιορίσει την προσφορά πετρελαίου.

Στο μεταξύ ανοδικά κινείται και η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 319,05 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v