Σταθεροποίηση μετά τη χθεσινή ”κατρακύλα”

Σταθεροποιητικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά χθεσινή πτώση της τιμής του αργού στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών, εξαιτίας της αποδοχής από το Ιράκ του σχεδίου αφοπλισμού του ΟΗΕ.

Σε υψηλότερα από τα χθεσινά της επίπεδα διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή πτώση της τιμής του αργού στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών, εξαιτίας της αποδοχής από το Ιράκ του σχεδίου αφοπλισμού του ΟΗΕ.

Το απόγευμα στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 23,05 δολάρια ανά βαρέλι έναντι 22,75 δολάρια το βαρέλι την ίδια ώρα χθες. Πτώση 0,60% καταγράφει στη Νέα Υόρκη και η τιμή του αργού, η οποία διαπραγματεύεται στα 25,34 δολάρια ανά βαρέλι.

Η θετική εξέλιξη στο πρόβλημα του Ιράκ απομάκρυνε τις ανησυχίες για επικείμενο πόλεμο. Μάλιστα, η αρχική άνοδος των τιμών αποδόθηκε στην ανακοίνωση στοιχείων για μείωση μεγαλύτερης της αναμενόμενης στα εβδομαδιαία αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, είδηση που επισκιάσθηκε από τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας του Ιράκ στους όρους των Ηνωμένων Εθνών.

Αντίθετα, η εξομάλυνση της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου και της πορεία των μετοχικών τιμών, οδηγεί σε πτώση 0,27% την τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 318,85 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v