Αβεβαιότητα λόγω επιστροφής πολεμικού σεναρίου

Ανοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εξαιτίας της επιστροφής του πολεμικού σεναρίου ΗΠΑ- Ιράκ μετά την επανεκλογή των ρεπουμπλικάνων.

Ανοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου σημειώνει άνοδο 0,98% και διαμορφώνεται στα 23,50 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαπραγματεύεται στα 25,38 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,20%.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί για το ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ μετά την επανεκλογή των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται να δίνει ένα τέλος στην πτώση των τιμών. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου οι τιμές του πετρελαίου είχαν εκτοξευθεί στα στα 31 δολάρια το βαρέλι, όμως οι φόβοι για ενδεχόμενη αύξηση της προσφοράς εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στην αγορά. Σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Κουβέιτ έχουν συμφωνήσει να διοχετεύσουν τον Δεκέμβριο μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην αγορά.

Στο μεταξύ η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος σε συνδυασμό με την πτώση των μετοχικών τιμών, δίνουν ώθηση στην τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται ενισχυμένη στα 321,95 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v