Σε άνοδο οι τιμές πετρελαίου λόγω προβλέψεων BP

Ανοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εξαιτίας της αναθεώρησης προς τα κάτω των προβλέψεων της BP για τη φετινή παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στα 25,58 το brent στο Λονδίνο.

Ανοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εξαιτίας της αναθεώρησης προς τα κάτω των προβλέψεων της BP για τη φετινή παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αξίζει να σημειωθεί οτι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αρνητική αναθεώρηση μέσα σε διάστημα οκτώ εβδομάδων.

Η ΒΡ σοκάρισε τους επενδυτές τους τελευταίους μήνες, αναθεωρώντας δύο φορές προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή στο σύνολο του 2002.

Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 25,58 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο κατά 1,07%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαπραγματεύεται στα 27,05 δολάρια ανά βαρέλι ενισχυμένη κατά 0,71%. Από την αρχή του μήνα οι τιμές του πετρελαίου έχουν χάσει 10% κυρίως εξαιτίας των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του προβλήματος στο Ιράκ.

Στο μεταξύ ρευστοποιήσεις για αποκόμιση κερδών πραγματοποιούνται στο χρηματιστήριο πολύτιμων μετάλλων του Λονδίνου, μετά τα χθεσινά κέρδη που οδήγησαν την τιμή του χρυσού πάνω από τα 317 δολάρια. Αυτή την ώρα η τιμή του χρυσού σημειώνει ελαφρά πτώση 0,16% και διαπραγματεύεται στα 316,65 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v