Πτωτικές τάσεις και επιφυλακή στο πετρέλαιο

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς, κυρίως εξαιτίας των ενδείξεων για αύξηση των εξαγωγών του Ιράκ που βρίσκονται υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Στα 28,94 το αργό.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς, κυρίως εξαιτίας γων ενδείξεων για επικείμενη αύξηση των εξαγωγών του Ιράκ που βρίσκονται υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ.

Ειδικότερα, όδον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαπραγματεύεται στα 27,13 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση 2,55%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 28,94 δολάρια ανά βαρέλι κινούμενη πτωτικά κατά 2,23%.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, οι εξαγωγές του Ιράκ αυξήθηκαν περισσότερο από 2,5 εκ. βαρέλια ημερησίως φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο του έτους, παρά το γεγονός ότι οι μηνιαίες προμήθειες εξακολουθούν να διαμορφώνονται στα 1,7 εκ. βαρέλια περίπου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, οι αγορές πετρελαίου εξακολουθούν να τηρούν επιφυλακτική στάση, εν αναμονή του αποτελέσματος των διπλωματικών προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, καθώς σε περίπτωση που ”αποτύχουν”, εκατιμάται ότι θα τερματιστεί η σταδιακή υποχώρηση των τιμών που είχε αρχίσει να διαφαίνεται.

Στο μεταξύ η υποχώρηση της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος έναντι των σημαντικοτερων ανταγωνιστών του, συμβάλλει στην αύξηση της τιμής του χρυσού, ο οποίος διαπραγματεύεται ενισχυμένος κατά 0,26% στα 313,65 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v