Στάση αναμονής στις αγορές πετρελαίου

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις όπου θα καθορίσουν την κατεύθυνση στην αγορά. Στα 29,84 το αργό.

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις όπου θα καθορίσουν την κατεύθυνση στην αγορά.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου σημειώνουν άνοδο 0,27% και διαμορφώνονται στα 29,84 δολάρια ανά βαρέλι. Στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 28,27 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,46%. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς ήταν οι κερδοσκοπικές πωλήσεις εξαιτίας της ανόδου που προκλήθηκε από την ανησυχία για τις επιπτώσεις από τη νέα καταιγίδα στην Καραϊβική. Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, οι τιμές θα εξακολουθήσουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα όσο θα επιμένουν οι φήμες για ενδεχόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Στο μεταξύ, μικρή άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος και της πτώσης στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές. Το πολύτιμο μέταλο διαπραγματεύεται στα 314,85 δολάρια η ουγκιά, ενισχυμένο κατά 0,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v