Καθησυχαστική έκθεση ”ρίχνει” το πετρέλαιο

Πτωτική η κίνηση των διεθνών τιμών πετρελαίου το πρωί της Πέμπτης, μετά την έκθεση της SG Commodities, σύμφωνα με την οποία οι τιμές πετρελαίου θα κυμανθούν στο εύρος 22 – 28 δολάρια ανά βαρέλι έως το τέλος του έτους, ανεξαρτήτως πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ.

Η έκθεση της SG Commodities, που συντάσσεται βάσει του ”καλαθιού” τιμών του ΟΠΕΚ, ”ηρεμεί” την αγορά πετρελαίου το πρωί της Πέμπτης, καθώς προβλέπει ότι οι διεθνείς τιμές θα κυμανθούν στο εύρος 22 – 28 δολάρια ανά βαρέλι έως το τέλος του έτους, ανεξαρτήτως πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 0,13% στα 29,35 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent υποχωρεί κατά 0,41% πέριξ των 27,46 δολαρίων ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές κρίνουν ως ρεαλιστική την έκθεση της SG Commodities, η οποία βασιζόμενη στο ”καλάθι τιμών” του ΟΠΕΚ που έκλεισε στα 27,91 δολάρια ανά βαρέλι για το αργό την περασμένη εβδομάδα, τονίζει ”οι τιμές του brent αλλά και του αργού πετρελαίου δεν πρόκειται να ξεπεράσουν το εύρος μεταξύ 22 – 28 δολαρίων ανά βαρέλι έως το τέλος του έτους, ανεξαρτήτως επίθεσης το Ιράκ”. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι σε περίπτωση επίθεσης, οι αγορές θα αντιδράσουν λογικότερα από ό,τι το ’91 λόγω της μακράς περιόδου αναμονής μιας επίθεσης.

Στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός συνεχίζει την πτωτική του τάση, υποχωρώντας σε λογικότερα για την εποχή επίπεδα. Το πρωί της Πέμπτης η τιμή του πολύτιμου μετάλλου καταγράφει πτώση 1% προσεγγίζοντας τα 319,05 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v