Κοντά στα 30 δολ. διαπραγματεύεται το αργό

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε γαλλικό τάνκερ στην Υεμένη. Το αργό διαπραγματεύεται στα 29,86 δολάρια.

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε γαλλικό τάνκερ στην Υεμένη, γεγονός το οποίο επανέφερε τις ανησυχίες για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες στη Μέση Ανατολή.

Το τάνκερ Limburg, επλήγη από σκάφος παγιδευμένο με εκρηκτικά, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο ανακοίνωσε, ότι ακόμη δεν υπάρχει απόδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ειδικότερα όσον αφορά στις τιμές, στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαπραγματεύεται πολύ κοντά στα 30 δολάρια, και συγκεκριμένα στα 29,86 δολάρια ανά βαρέλι, ενισχυμένη κατά 0,89%.

Στο Λονδίνο η τιμή του brent διαπραγματεύεται στα 28,30 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,86%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν αυξηθεί 50% φέτος, λόγω των ανησυχιών για επικείμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, το οποίο προμηθεύει το περίπου 2% του πετρελαίου στον κόσμο.

Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,33% και διαπραγματεύεται στα 321,40 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v