Στα επίπεδα των 31 δολαρίων το αργό

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές, λόγω της νευρικότητας που προκάλεσαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις από τον τυφώνα που έπληξε τον Κόλπο του Μεξικού. Κοντά στα 31 δολάρια το αργό.

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές, λόγω της νευρικότητας που προκάλεσαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις από τον τυφώνα που έπληξε τον Κόλπο του Μεξικού.

Το κλίμα εντείνουν οι ασαφείς ενδείξεις που προέκυψαν από τη συνάντηση αξιωματούχων του ΟΗΕ και της ιρακινής κυβέρνησης για το κατά πόσο το Ιράκ θα δεχθεί άνευ όρων τους επιθεωρητές του οργανισμού.

Πάντως όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, μια επικείμενη σύρραξη στη Μέση Ανατολή θα περιορίσει την προσφορά από την περιοχή, η οποία, αξίζει να σημειωθεί ότι παράγει το 1/3 της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 29,10 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,31%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου κινείται ανοδικά κατά 0,16% και διαμορφώνεται στα 30,88 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο μεταξύ η πτώση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συμβάλλει στην άνοδο κατά 0,58% της τιμής του χρυσού, ο οποίος διαπραγματεύεται στα 322,30 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v