Πτωτικές τάσεις για πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ

Με τάσεις υποχώρησης, αν και σε υψηλά επίπεδα ακόμη, διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές η αντιπαράθεση μεταξύ Μπους – Δημοκρατικών για την επίθεση στο Ιράκ, απομακρύνει την άμεση στρατιωτική σύρραξη.

Πτωτικά κινούνται το πρωί της Παρασκευής οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές η αντιπαράθεση μεταξύ Μπους – Δημοκρατικών για την επίθεση στο Ιράκ, απομακρύνει την άμεση στρατιωτική σύρραξη.

Συγκεκριμένα, το αργό αν και ακόμη στα 30,41 δολάρια ανά βαρέλι, κινείται κατά 0,23% πτωτικά, ενώ και το brent υποχωρεί κατά 0,02% στα 28,87 δολάρια ανά βαρέλι.

Κύριος λόγος, σύμφωνα με τους αναλυτές, το γεγονός ότι οι εσωτερικές πολιτικές ζυμώσεις στις ΗΠΑ που αφορούν στο θέμα της επέμβασης στο Ιράκ, απομακρύνουν το ενδεχόμενο άμεσης σύρραξης. Αναλυτές τονίζουν χαρακτηριστικά ”εάν δεν τα βρουν πρώτα Μπους – Δημοκρατικοί και εάν δεν πείσουν το λαό για την αναγκαιότητα σύρραξης, πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει”.

Στην αγορά μετάλλων, πάλι ο χρυσός κινείται ανοδικά κατά 0,35%, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προηγούμενες ημέρες, πέριξ των 320,60 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v