Σταθεροποίηση για τις τιμές πετρελαίου

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν και σήμερα στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με το αργό να ξεπερνά τα 30 δολάρια στη Ν. Υόρκη και το brent στο Λονδίνο να κινείται ελαφρώς κάτω από το επίπεδο των 29 δολαρίων.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν και σήμερα στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με το αργό να ξεπερνά τα 30 δολάρια στη Ν. Υόρκη.

Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 28,96 δολάρια το βαρέλι, έναντι 29,13 δολαρίων του προηγούμενου κλεισίματος, σημειώνοντας πτώση 0,52%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού κινείται πτωτικά κατά 1,27% και διαπραγματεύεται στα 30,38 δολάρια ανά βαρέλι.

Για τεχνητή σταθεροποίηση των τιμών κάνουν λόγο οι αναλυτές, καθώς τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά, μετά τη δήλωση της Ρωσίας ότι οι εξαγωγές ρωσικού αργού θα μειωθούν στο τέταρτο τρίμηνο του έτους και με τη Μεγάλη Βρετανία να υποστηρίζει ότι μια επίθεση στο Ιράκ δεν απαιτεί ενδεχομένως νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τους επιθεωρητές αφοπλισμού της χώρας.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς οι τιμές θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα, λόγω της επαπειλούμενης μονομερούς ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράκ από τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ η μερική ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος και ο περιορισμών των πτωτικών τάσεων στις χρηματιστηριακές αγορές, οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα την τιμή του χρυσού, η οποία διαπραγματεύεται στα 325,25 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v