Η μείωση των αποθεμάτων κρατά ψηλά το αργό

Δεν έφταναν στην αγορά πετρελαίου οι φόβοι για άμεση επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ, ήρθε να προστεθεί και η ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για νέα μείωση των αποθεμάτων, που διατηρεί την τιμή του αργού πάνω από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τάσεις υποχώρησης καταγράφει η τιμή του brent.

Η είδηση για εκ νέου μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για μονομερές χτύπημα των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, κρατά κοντά στα ”υψηλά” 19μήνου την τιμή του αργού, ενώ τάση αποκλιμάκωσης καταγράφει αντίθετα, η τιμή του brent.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού συνεχίζει να κυμαίνεται άνω των 30 δολαρίων ανά βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 0,06% στα 30,77 δολάρια, ενώ αντίθετα υποχωρεί το brent κατά 0,16% πέριξ των 28,95 δολαρίων ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή για το brent θα μπορούσε να ”ηρεμήσει” την αγορά, εάν δεν υπήρξε η ανακοίνωση από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου για νέα μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα κατά 0,2%, γεγονός που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την τιμή του αργού πετρελαίου.

Οι τιμές σύμφωνα με τους αναλυτές, θα διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα όσο παραμένει η φημολογία ότι ενδεχόμενη μονομερής ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ από τις ΗΠΑ, σχεδιάζεται πλέον για το τέλος Οκτωβρίου και όχι για τον ερχόμενο Ιανουάριο – Φεβρουάριο, όπως είχε αρχικά συζητηθεί.

Στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός φαίνεται να ακολουθεί σήμερα αντιστρόφως ανάλογη πορεία με αυτή του ευρώ, καθώς υποχωρεί κατά 0,75% στα 325,40 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v