Συνεχίζεται η άνοδος του πετρελαίου

Συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά οι διεθνείς τιμές πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει για ακόμη ένα τρίμηνο σταθερή την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, κίνηση την οποία στελέχη του καρτέλ χαρακτηρίζουν ”τεχνική”.

Τεχνική χαρακτηρίζουν στελέχη του ΟΠΕΚ την συνεχή ανοδική κίνηση των διεθνών τιμών πετρελαίου από χθες το απόγευμα, μετά δηλαδή την απόφαση του καρτέλ να διατηρήσει για ακόμη ένα τρίμηνο σταθερή την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 0,07% στα 29,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent ξεκίνησε με άνοδο 0,02% και κυμαίνεται στα 28,40 δολάρια ανά βαρέλι.

Η νέα άνοδος, τονίζουν οι αναλυτές, προέρχεται αφενός από την απόφαση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, αφετέρου από το τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου Μπους προς τον ΟΗΕ για επίθεση στο Ιράκ, και το ακόλουθο σχέδιο ψηφίσματος που απέστειλε στο Κογκρέσο προς ψήφιση. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ δεν δείχνουν να ανησυχούν για τις τιμές χαρακτηρίζοντας την αύξηση ”τεχνική”.

Στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός υποχωρεί πάντως κατά 1,10% βρισκόμενος στα 322,20 δολάρια ανά ουγκιά, σημείο που κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό από τους αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v