Ανοδικά και πάλι το πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων

Μόλις μία ημέρα διήρκεσε τελικώς η αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών πετρελαίου, καθώς αφενός το ”όχι” της κυβέρνησης Μπους στις δηλώσεις του Ιράκ περί αποδοχής των διεθνών παρατηρητών, αφετέρου η μείωση των αποθεμάτων, ωθούν και πάλι ανοδικά τις τιμές.

Ανοδικά και πάλι οι διεθνείς τιμές πετρελαίου καθώς αφενός το ”όχι” της κυβέρνησης Μπους στις δηλώσεις του Ιράκ περί αποδοχής των διεθνών παρατηρητών, αφετέρου η μείωση των αποθεμάτων, συντελούν στην εκ νέου άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού πετρελαίου προσεγγίζει το πρωί της Τετάρτης τα 29,32 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας πάντως υποχωρήσει από τις μεταμεσονύκτιες τιμές (στα 29,49 δολάρια) του, κατά 0,58%, ενώ και το brent καταγράφει ανοδική πορεία προσεγγίζοντας τα 28,19 δολάρια ανά βαρέλι.

Κύρια αιτία της νέας ανόδου, η ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,1% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από το Μάρτιο του 2001. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης Μπους στο θέμα της επίθεσης κατά του Ιράκ –παρά την αποδοχή των παρατηρητών του ΟΗΕ από το δεύτερο- τονίζουν οι αναλυτές, εκτοξεύει ξανά τις τιμές.

Στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός καταγράφει ανοδική πορεία κατά 0,70% -μετά τη χθεσινή του υποχώρηση- επαναπροσσεγγίζοντας τα επίπεδα των 318,50 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v